Raons principals II

Adaptabilitat

En les publicacions digitals, el format és responsive o responsiu, és a dir, es distribueix de forma dinàmica i s’adapta a qualsevol pantalla i, per això a qualsevol dispositiu mòbil.

Òbviament l’experiència lectora no serà igual en un ordinador d’escriptori, que en una tablet o tauleta o un smartphone o telèfon intel·ligent, però en tots serà satisfactòria i permetrà accedir a totes les opcions que permet el format.

Sens dubte el format de dispositiu estrella per aconseguir una experiència lectora òptima són les tauletes, que permeten que aquesta experiència sigui el més pròxima possible a una publicació en paper (augmentada enormement per les possibilitats del món digital).

Interactivitat de les publicacions digitals

Tots els avantatges que aquí us ressenyem són molt importants, però sens dubte, aquesta raó és la principal. Una publicació en paper és una cosa inert, sense vida; en canvi les publicacions digitals són una cosa molt viva que permeten a l’usuari interactuar plenament amb els seus continguts.

¿Interactuar amb els continguts? Sí, potser algun llegirà això incrèdul, ja que creu que per haver pujat un PDF a serveis com ISSUU ja té una publicació digital, però no és així.

Doncs lamento dir-li que “sí, però no”. Has digitalitzat teva PDF, té un passa pàgines tipus Flip, és possible que hagis inclòs algun link extern, potser et permeti fer cerques en el text, compartir amb amdos … però segueix tenint les mateixes mancances d’una publicació en paper.

Una veritable publicació digital permet coses com aquestes:

Inserir àudio i vídeo, que s’executaran en la pròpia publicació. Res de links a Youtube, els vídeos s’embeuen en la publicació i es poden veure allà mateix.
Animacions. Molt a l’estil de PowerPoint, en una publicació digital es poden incloure animacions de molt divers tipus, galeries d’imatges que permeten accedir, en la pròpia publicació, a continguts ocults.
Pop-Ups, amb informació addicional o links a botigues o landing pages. Imagineu que el vostre catàleg de vendes permetés el que en fer clic a qualsevol imatge es mostri la informació addicional referida a la mateixa i un link a la vostra botiga en línia on es pugui comprar.
Vendre productes o inserir campanyes promocionals, a través de cupons o enllaços a landing pages, que permetin als lectors de la revista comprar amb descompte respecte a la resta dels consumidors. A més, una publicació digital permet també incorporar carrets de la compra per a la venda directa de productes.
Embeure codi, el que permet que en els teus publicacions digitals es poden veure pàgines web en temps real, es puguin complimentar directament formularis de subscripció …

Una imatge val més que mil paraules i veure en funcionament una publicació digital com aquesta de mostra que hem creat us donarà una idea del que dic més amunt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *