Interactivitat de les publicacions digitals

Interactivitat de les publicacions digitals

Tots els avantatges que aquí us ressenyem són molt importants, però sens dubte, aquesta raó és la principal. Una publicació en paper és una cosa inerta, sense vida; en canvi, les publicacions digitals són una cosa molt viva que permeten a l’usuari interactuar plenament amb els seus continguts.

Interactuar amb els continguts? Sí, potser algú llegirà això incrèdul, ja que pensa que per haver pujat un PDF a serveis com ISSUU ja té una publicació digital, però no és així.

Lamento dir-li que «sí, però no». Has digitalitzat el teu PDF, tens un passapàgines tipus Flip, és possible que hi hagis inclòs algun vincle extern, potser et permet fer cerques en el text, compartir-los… però continua tenint les mateixes mancances d’una publicació en paper.

Una veritable publicació digital permet coses com les següents:

  • Inserir àudio i vídeo, que s’executaran en la mateixa publicació. Res de vincles a Youtube, els vídeos s’embeuen en la publicació i es poden veure allà mateix.
  • Animacions. Molt a l’estil de PowerPoint, en una publicació digital es poden incloure animacions de tipus molt diversos, galeries d’imatges que permeten accedir, en la mateixa publicació, a continguts ocults.
  • Anuncis o finestres emergents (pop-ups), amb informació addicional o vincles a botigues o pàgines d’aterratge (landing pages). Imagineu que el vostre catàleg de vendes permetés que en fer clic a qualsevol imatge es mostri la informació addicional corresponent i un vincle a la vostra botiga en línia on es pugui comprar.
  • Vendre productes o inserir campanyes promocionals, a través de cupons o enllaços a pàgines d’aterratge (landing pages), que permetin als lectors de la revista comprar amb descompte respecte a la resta dels consumidors. A més, una publicació digital permet també incorporar carrets de la compra per a la venda directa de productes.
  • Embeure codi, cosa que permet que en les teues publicacions digitals es poden veure llocs web en temps real, es puguin complimentar directament formularis de subscripció…

Una imatge val més que mil paraules i veure en funcionament una publicació digital com aquesta de mostra que hem creat us donarà una idea del que dic més amunt.

Si vols més informació info@caduf.net